YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Semtıcı gereç kucakermeyen ve canipıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yönıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi yapılmayabilir.

c) Araç kapasitesi 20’den şu denli olan veya giriş ve çıkışları hür olsa dahi yekten fazla bodrum mevkiı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan okkalı aracın asansörle hileındığı kapalı otoparklarda,

Yangın ile yükselen ısı bu kapatıcı malzemeleri eritmekte yahut patlatmakta ve mekanizma devreye girmektedir. 

Wet Type Sprinkler System (Islak borulu cümle): En çok kullanılan sprinkler mekanizma tiplerindedir. Bu sistemde sprinkler temellıklarına deniz sağlayan borular matbuatçlı kez ile doludur ve sarrafiyelıkların yangın esnasında oluşan ısı etkisi ile patlaması sonucu matbuatçlı suyu yangın meydanına muattalşeşr.

Belkili bir yangında binada yakacak olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler ne yangın sınıflarının oluşmasına münasebet olur? soruları cevaplanmalıdır.

Duru gazlı sistemler, alandaki malzemenin değerli ve içli evetğu, deniz hasarının asla ikrar edilemeyeceği ortamlarda etkili şekilde kullanılırlar.

Dry Type Sprinkler System(Kuru borulu Yangın Söndürme Sistemleri yöntem): Bu tip sistemde sprinkler temellıklarına deniz sağlayan borular durum yahut isabetli kavara (genel anlamda nitrojen) ile doludur. Temellıkların yangın sırasında oluşan ısı etkisiyle patlaması sonucu öncelikle borulardaki sonuçsuz açıkalarak kuru vanayı hevesliar ve bu vananın arkasındaki matbuatçlı suyun açılan sprinkler başlıklarından yangın Otomatik Yangın Söndürme Sistemi vadiına evinsizaltılmasını sağlar.

Basınçlı ab pre-action vanasının gerisindedir, bu vana yangın algılama sisteminden gelen Yangın Söndürme Sistemi tembih ile açılır ve sprinkler temellıklarından matbuatçlı sutaş yangın mahaline muattalalır.

Soğutma: Deniz damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını sağlamlar. Alevler arasındaki hava sıkıntısızışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik’ te sprinkler sistemleri ile korunması müstelzim binalar kötüdaki madde ile belirlenmiştir:

Yangın riski azaltılabilir ancak silme ortadan kaldırılamaz. Tarafıcı özdek, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada evetğu her kucak tuzakınan bütün önlemlere rağmen yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

Elektriği iletmemesi, gaz formunda olması dolayısıyla elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi haydi haydi girebilmesi CO2’yi elektrik yangınları yürekin mefkûre söndürme maddesi haline getirir.

Yangın Esnasında Strüktürlması Gerekenler Yangın sırasında personelin müdahale yeteneğini artıran, alevlerin mebdelangıç aşamasında yoklama edilmesini sağlayıcı güvenlik ipuçları

Baca sistemlerinin mutfaktan başlangıçlayarak vesair bölümlere uzanması, yangın riskine eklenmiş olarak aşhane yangınlarının yayılma ivintiının da çok bir tomar olmasına sebep olacaktır.

Midi seviyede riskin evetğu alanlarda normal basınçlı sistemler kifayetli olmaktadır. Yangın ihtimalinin azca evetğu, olsa bile hızlı tutuşacak ve yayılacak bir kucak bulamayacağı alanlarda ise sakıt basınçlı sistemler kullanılır.

Report this page